Legg vandreturen til disse ”ukjente” perlene i sommer:

Vi har seks ruter merket etter internasjonal standard. Ingen av disse er ruter der det tidvis oppstår trengsel, så her risikerer du ikke å gå i kø. 

I år blir en sommerferie der mange Nordmenn ønsker å se mer av sitt eget land. Mange har tenkt seg ut på vandreturer i skog, mark og fjell. Vi som jobber med turisme i naturen gleder oss veldig over dette, men er samtidig litt bekymret. Mye trafikk langs de mest kjente turene betyr dessverre slitasje på naturen og forsøpling. Kjente vandreruter som Besseggen, Segla, Svolvær geita og Prekestolen risikerer for stor trafikk i år. Det er derfor en klar oppfordring fra lag, foreninger og de som jobber med tilrettelegging langs stiene at det fordeles litt utover og at ikke alle drar til samme sted. 
Vi er så heldige her på Fjellkysten gjestehus og ha mange flotte vandreruter som er godt merket etter internasjonal standard. På tross av dette blir mange av dem ikke så ofte besøkt. Her er derfor noen forslag til ikke så kjente vandre ruter du kan gå i sommer. Overnatt gjerne her, eller bare kom innom for å si hei. Vi har alltid kaffen klar og om du har lyst og vi har tid, tar vi deg gjerne med på en omvisning av gjestehuset vårt. 

Sagelva grotter

I tillegg til flotte vandreruter har vi noen fantastisk spektakulære grotter i nærheten, som vi tilbyr guidet tur gjennom.

Grottene er varierte så vi kan tilpasse turen etter hvor mye du vil utfordre deg selv. Grotteturer passer for folk i alle aldre gamle som barn. Igjennom noen grottene renner en underjordisk elv der du kan se fisker som man kun kan se i grotter. Man kan til og med se en underjordisk foss. Dette må bare oppleves.

Lukk meny