For første gang………..

For første gang har vi hatt besøk av en større gruppe Nordlysturister. Etter å ha vært i kontakt med Voigt travel i snart tre år kunne vi lørdag ta i mot de første gjestene. Besøket er kommet i stand gjennom et samarbeide med Visit the Arctic og prosjektet Arena lønnsomme vinteropplevelser.  Dette var den første av tre grupper som kommer til oss i vinter. Det var i hovedsak gjester fra Belgia og Nederland.

Etter 6 dager i Finnland med spennende vinteropplevelser, men uten tegn til Nordlys på himmelen, kom de til  Norge lørdag morgen. Allerede på vei nedover Skibotndalen ble de møtt av solskinn i fjelltoppene og det var en begeistret gjeng som kom hit lørdag formiddag. Praten dreide seg veldig fort om Nordlyset og vi skjønte snart at her var det bare å krysse fingrene og hjelpe til så godt som mulig.

Helt fra det mørknet og til i halv tre tida på natta var de ute å så etter nordlyset. Forholdene var ikke de beste på grunn av til tider mye skyer, men  iløpet av kvelden og natta var det flere «opplett» med brukbart Nordlys.  Det ble stor jubel blant gjestene, og gang på gang måtte de ut for å se om det kom mere Nordlys.

Vi gleder oss til neste gruppe kommer og håper på optimale Nordlys forhold

Lukk meny